Alkategóriák
PTE IGYK: Társadalmi informatika
SZIE ABK 2010-11

  • Az élethelyzethez igazított tanulás a választható gyakorlati módszertanok egyike. Módszerek és előírások sorozata (gyakorlati sorvezető) a tudáselsajátítás, a tudásközvetítés tervezéséhez, szervezéséhez, végrehajtásához, értékeléséhez és szabályozásához. Lépésről lépésre tárgyalja a tanulási folyamatot a tanulási szükséglet felmérésétől és a belépési feltételek teljesülésének mérésétől kezdve a szakanyag létrehozásán, a tananyag moduláris kialakításán és a tanuló, a tanár, konzulens, tutor, mentor szerepén át a záró mérésig (vizsgáig). A szokatlan megközelítési módszereket kedvelő, a foglalkozások közti elektronikus kapcsolattartást vállaló hallgatóknak ajánljuk
  • Ez a kurzus a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás-fejlesztési Karon meghirdetett (de a "PTE 10%" terhére már karok hallgatói által is felvehető) VALT0410 "Az élethelyzethez igazított tanulás" tantárgy kommunikációs felülete és "gyakorlóterepe".
  • A "Tananyagok és képzések létrehozása az élethelyzethez igazított tanulás módszertana szerint" tanfolyam során a tanuló egy olyan gyakorlati pedagógiai/andragógiai módszertannal ismerkedik meg, amelynek segítségével megtervezhetjük és létrehozhatjuk a tananyagot és a teljes tanulást segítő környezetet annak a tanulónak a számára, aki éppen „az adott élethelyzetének megfelelő módon” tanul. A módszertan lépésről lépésre tárgyalja a tanulási folyamatot a tanulási szükséglet felmérésétől és a belépési feltételek teljesülésének mérésétől kezdve a szakanyag létrehozásán, a tananyag moduláris kialakításán és a tanuló, a tanár, konzulens, tutor, mentor szerepén át a záró mérésig (vizsgáig).